המזווה שלכם מלא בכל מה שאתם צריכים בכדי לתבל, לבשל ולשמור על מוצרי המזון שלכם מאורגנים ומסודרים. כשמגיע יום המעבר, נשאלת השאלה איך מכניסים את כל הטוב הזה לתוך ארגזים למעבר דירה ומוודאים שיגיעו ליעד בחתיכה אחת? כדי לעזור לכם, אספנו כמה טיפים מעולים כך שתעברו את השלב בקלות רבה, בלי לשפוך, לשבור או לאבד אלמנטים חשובים שהם חלק בלתי נפרד מהמזווה שלכם.
מסתבכים עם המעבר? הנה כמה טיפים לאריזה נכונה של מוצרי מזווה שיעשו לכם סדר
אז אילו חומרי אריזה צריך כדי לארוז את המזווה ואיך בכלל ניגשים למזווה שמלא באלמנטים שונים זה מזה, שזקוקים לפתרונות שונים ולדרכי אריזה שונות? רגע לפני שרצים לזרוק אותם לארגז בלי לארגן ולסדר אותם, כדאי לעבור על הטיפים שאספנו עבורכם:
- תבלינים – אם התבלינים מסודרים בקופסאות אריזה, מצוין! כל שעליכם לבדוק זה רק שהן סגורות כמו שצריך. מומלץ לארוז אותן צמוד צמוד כך שלא יזוזו, ולסמן את הקרטון כך שהמוביל יידע כיצד להניח אותו מבלי להסתכן בכך שהכל יישפך ויתבזבז. אופציה נוספת היא להעביר כל תבלין לצנצנת קטנה משלו, כמובן אל תשכחו לתייג אותן כדי שתדעו להבדיל. כך תהיו בטוחים שהתבלינים מוגנים ושמורים, בצנצנות שקל לסגור לחלוטין.
- מזון יבש – לגבי שקיות סגורות אין לנו מה לדאוג. אם יש לנו שקיות אורז, פסטה, פתיתים וקטניות שכבר פתחנו, ראשית יש לוודא שהן סגורות היטב – בעזרת קליפס, קשירה, או מדבקת סגירה שמגיעה עם חלק ממוצרי המזון. אם תרצו לחזק את הסגירה אפילו יותר תוכלו לארוז כל אחד מהם בשקית נפרדת, ולהכניס אותם לקרטון קטן כשהם צמודים-צמודים. אופציה אחרת הנהוגה כיום היא להעביר את כל מוצרי המזון היבש לקופסאות מזון מיוחדות, אטומות היטב וגם אסתטיות בטירוף! המזווה בדירה החדשה שלכם יהיה פשוט מהמם!
- קופסאות קטנות – ישנן קופסאות פתוחות המאפשרות לארגן ולסדר מוצרי מזווה, אם יש לכם כזו שנכנסת בקרטון יחד עם כל התבלינים שכבר מאורגנים בתוכה, הרי שחסכתם לעצמכם לא מעט עבודה.
- שביר! – אל תשכחו להצטייד גם בניילון נצמד ובפצפצים עבור האלמנטים השבירים, אם יש כאלו במזווה שלכם.
אופציה אחרת שאמא תמיד אוהבת לציין, היא לנסות לסיים כל מה שאפשר לפני המעבר. כלומר, לא לעשות קניות גדולות מידי בכדי להצליח לסיים את שקית האורז הפתוחה, את רבע מנת הפסטה היבשה שנשארה בשקית, ועוד. כך, גם תחסכו כסף מיותר על הזמנת אוכל וגם תעשו לעצמכם חיים קלים יותר בכל הקשור לאריזה והמעבר. כמובן שלא צריך להגזים, מספיק לחשוב על כך חודש-שבועיים לפני המעבר ולדאוג לארוחות ביתיות תוך שמסתדרים עם מה שיש.
ומה לגבי האריזה עצמה?
כעת כשהכל מוכן, הגיע הזמן לארגן הכל בתוך ארגזים למעבר דירה שהכנתם מבעוד מועד. ראשית נציין שמומלץ להשתמש בארגזים קטנים כדי לארוז את כל האלמנטים בכמה שיותר צפיפות, כדי למנוע תזוזה. נרצה למלא את הארגז ככל האפשר בכדי למנוע קריסה שלו, וכדי לעשות זאת כדי להניח אלמנט ישר על גבי התבלינים שהכנסנו לארגז, בכדי ליצור "קומה" נוספת בארגז לאלמנטים נוספים.
מומלץ להתחיל לארוז בזמן מספק כך שלא תחושו לחץ רב, אבל גם לא מוקדם מידי. הסיבה לכך היא שאינכם רוצים להגיע למצב שהכל כבר ארוז, אבל אתם צריכים ממש עכשיו את התבלין הספציפי ההוא שכבר ארזתם. הרי לא תפתחו עכשיו את הארגז במיוחד, תהפכו אותו רק כדי לסדר אותו בשנית, נכון? תכננו היטב, והמעבר יהיה קל ויעיל יותר.
כשהכל ארוז ומוכן, תהיו מאותם אנשים שעוברים דירה בצורה חכמה ולא נחפזת, כך שכל הדברים שחשובים להם יגיעו ליעדם בחתיכה אחת מבלי שדבר יתבזבז. כי כידוע לכל, מעבר דירה עושים במחשבה ובתכנון נכון, ולא במהירות ובחיפזון. שיהיה מעבר קל!