מחפשים קרטונים למעבר דירה בחיפה? אם אתם נערכים למעבר, רוצים לוודא שאתם אורזים בצורה נכונה, וחושבים איך להשיג קרטונים למעבר – המדריך הקצר הזה בשבילכם. ריכזנו לכם טיפים שיעזרו לכם להיערך נכון לאריזה לקראת מעבר דירה ואפילו לחסוך כסף בתהליך. בנוסף לטיפים, נדבר גם על השירותים והפתרונות שחברת אביה Packing מציעה, כדי להבטיח שמעבר הדירה שלכם יהיה חלק, מהיר ונוח.
כמה קרטונים תצטרכו למעבר דירה?
השלב הראשון הוא להעריך כמה קרטונים תצטרכו לצורך מעבר הדירה. ככלל אצבע, עבור כל חדר בדירה נדרשים כ-10 עד 20 קרטונים, ובנוסף עבור כל אדם בבית נדרשים עוד 10–20 קרטונים. למשל, משפחה בת 4 נפשות בדירת 4 חדרים תזדקק בערך ל-60 עד 120 קרטונים למעבר הדירה. זהו טווח רחב למדי, ולכן מעט קשה להיערך במדויק – אבל ניתן לצמצם את חוסר הוודאות בעזרת כמה שיטות:
-
הערכת תכולת הבית: חשבו באופן אובייקטיבי עד כמה הבית שלכם עמוס בפריטים. בית עמוס ומלא חפצים ידרוש יותר קרטונים, בעוד בית מינימליסטי ידרוש פחות. אם יש לכם אוספים מיוחדים או הרבה חפצים בעלי ערך (ספרים, כלי מטבח, צעצועים וכו'), קחו בחשבון שזה יגדיל את מספר הארגזים שתצטרכו.
-
שיטת הארונות: אפשר להיעזר במספר הארונות והמדפים בבית כדי לאמוד את מספר הארגזים. בממוצע, תכולת כל מדף או מגירה בארון בגדים או בארון מטבח תמלא קרטון אחד. כך, אם למשל יש בארון מסוים 10 מדפים, סביר שתזדקקו לכ-10 ארגזים עבור תכולת אותו ארון.
-
התייעצות עם חברת ההובלה: אם הזמנתם מוביל, נצלו את ביקור ההערכה שלו (או שלחו סרטון תכולה אם נדרש) כדי לשאול כמה קרטונים הוא מעריך שתצטרכו. למובילים מנוסים יש אינדיקציה טובה לנפח תכולה לפי מבט בבית.
-
שימוש בשקיות גדולות לפריטים מסוימים: במעברי דירה ישירים (דירה לדירה באותו יום, ללא אחסנה באמצע), מובילים רבים ממליצים לארוז פריטי טקסטיל שאינם שבירים – כגון בגדים, מצעים ומגבות – בשקיות גדולות במקום בקרטונים. כך תוכלו לחסוך כמה קרטונים. כמובן, ודאו עם המוביל שלכם אילו פריטים מתאימים לכך.
-
מרווח ביטחון: כבני אדם, אנחנו נוטים להעריך בחסר. מומלץ תמיד להכין 10%–20% יותר קרטונים ממספר הארגזים שהערכתם בתחילה. עדיף שיהיו לכם קצת קרטונים מיותרים מאשר שתגלו באמצע האריזה שנגמרו לכם הארגזים.
קרטונים חדשים או משומשים?
אחרי שהערכתם כמה ארגזים תצטרכו, חשוב להחליט אם להשתמש בקרטונים חדשים, משומשים, או בשילוב ביניהם. יש אנשים רבים שאין להם בעיה עם קרטונים משומשים – אולי אף מעדיפים זאת כדי לחסוך כסף ולתרום לסביבה במיחזור. אחרים מוכנים להשתמש בקרטונים משומשים עבור חלק מהתכולה, אבל יעדיפו קרטונים חדשים עבור חפצים אישיים כמו בגדים או מצעים. ויש כמובן כאלה שיעדיפו לארוז הכול בקרטונים חדשים, לשם הניקיון, החוזק והביטחון.
דרכים להשיג קרטונים משומשים:
-
דרך המוביל: מובילים רבים מוכנים לספק כמה קרטונים משומשים ללקוחות לפני המעבר. עם זאת, בדרך כלל מספר הארגזים שהם יביאו יהיה נמוך משמעותית ממה שתצטרכו בפועל.
-
איסוף עצמאי מהקרטוניה: ניתן לגשת למיחזוריות או קרטוניות בשכונה ולאסוף קרטונים שנזרקו. הקפידו לבחור רק קרטונים שלמים, נקיים, יבשים וללא פגמים משמעותיים – כדי שלא יתפרקו או ייקרעו במהלך המעבר.
-
קבוצות שכונתיות ורשתות חברתיות: בדקו בקבוצות וואטסאפ או פייסבוק מקומיות אם מישהו שסיים מעבר דירה מחלק קרטונים משומשים. רבים ישמחו לתת ארגזים בחינם כדי לפנות מקום.
ומה לגבי קרטונים חדשים? במידה ואתם צריכים חלק מהקרטונים (או כולם) חדשים, החנות האינטרנטית שלנו היא פתרון מעולה. באתר אביה Packing תמצאו מגוון קרטונים למעבר דירה בחיפה במחירים תחרותיים. תוכלו לרכוש קרטונים בודדים לפי הצורך, או לבחור בערכה מוכנה מראש למעבר דירה – ערכות המכילות כמות מוגדרת של קרטונים חדשים וכן חומרי אריזה נוספים כמו סרטי דבק, ובחלק מהערכות אף נייר אריזה וגליל ניילון פצפצים. הזמנה מהאתר היא קלה ונוחה, עם משלוח מהיר עד הבית, כך שתוכלו לחסוך לעצמכם התרוצצות ולאסוף את כל ציוד האריזה בבת אחת.
התאמת סוג וגודל הקרטון לתכולה
לא כל הארגזים נולדו שווים – חשוב להתאים את סוג הקרטון וגודלו למה שאתם מכניסים בו. שני כללים פשוטים יכולים להדריך אתכם בבחירה נכונה של קרטון לכל פריט:
-
תכולה כבדה = קרטון קטן יותר. ככל שהפריטים כבדים יותר, מומלץ להשתמש בארגז קטן יותר כדי שהמשקל בכל ארגז יהיה סביר וקל להרמה. לדוגמה: ספרים הם פריטים כבדים (אך לא מאוד עדינים), ולכן עדיף לארוז ספרים בארגזים קטנים או בינוניים ולא בארגז גדול שבו המשקל יהפוך לבלתי נסבל.
-
תכולה עדינה = קרטון חזק ועבה יותר. פריטים שבירים או עדינים דורשים הגנה נוספת. לארגון חפצים כגון כלי מטבח, כלי זכוכית ופריטי נוי שבירים, השתמשו בקרטונים עבים וחזקים, ורצוי קרטונים דו-גליים (בעלי דופן כפולה) שמספקים יציבות והגנה טובים יותר מפני זעזועים.
בהתאם לכללים הללו, בגדים ומצעים – שהם קלים יחסית – ניתן לארוז בקרטונים גדולים (חד-גליים סטנדרטיים יספיקו). ספרים וניירת – כבדים אך לא שבירים – עדיף לחלק בין כמה קרטונים קטנים/בינוניים כדי להפחית משקל ליחידה. כלי זכוכית, חרסינה ושאר חפצים שבירים – חשוב להכניס לקרטונים חזקים (דו-גליים), ולהעניק להם הגנה נוספת בתוך הארגז.
כדי לתת לפריטים העדינים הגנה נוספת בתוך הקרטון, מומלץ לעטוף כלים שבירים בנייר לפני שמכניסים אותם לארגז. נייר עיתון רגיל עושה את העבודה, אך אם אתם חוששים מכתמי דיו, אפשר לרכוש נייר אריזה חלק (לבן) המיועד לאריזה – הוא מגיע בחבילות של 100 או 200 גיליונות. את הנייר עוטפים סביב הצלחות, הכוסות וכד', ומוסיפים גם ניילון פצפצים סביב פריטים עדינים במיוחד או יקרים, לקבלת שכבת הגנה כפולה. השקעה קטנה בחומרי האריזה הנכונים תשמור על החפצים היקרים ללבכם ותחסוך עוגמת נפש כאשר תפרקו אותם בבית החדש.
מתחילים לארוז? ככה עושים את זה נכון!
אחרי שהשגתם קרטונים למעבר והצטיידתם בכל חומרי האריזה, הגיע הזמן להתחיל לארוז. מומלץ לעבוד בצורה מסודרת לפי חדרים: אם מספר החדרים בדירה החדשה זהה למספר החדרים בדירה הנוכחית – המיון פשוט יותר. במידה ולא (למשל, עוברים מדירה גדולה לדירה קטנה יותר או להיפך), הקדישו מחשבה מראש איזה ארגזים מיועדים לאיזה חדר בבית החדש. נסו שלא לערבב חפצים המיועדים לחדרים שונים בתוך אותו קרטון, כדי שהפריקה תהיה קלה וממוקדת בכל פעם בחדר אחד.
לאחר שמילאתם ארגז, סמנו עליו בבירור לאיזה חדר הוא שייך. הדרך המומלצת היא לרשום בטוש עבה על גבי הקרטון – באחת הדפנות הצדדיות ובחלק העליון. למעשה, כדאי לסמן בכל ארבע הדפנות, כך שמכל כיוון שתניחו את הארגז יהיה ברור לאן הוא שייך. טיפ מועיל הוא להשתמש בצבע שונה של טוש לכל חדר (למשל, כל הארגזים של מטבח מסומנים בכחול, של חדר הורים באדום, סלון בירוק וכו'). בעת ההעמסה והפריקה, וודאו שהצוות שמוביל את תכולת הדירה שם כל קרטון בחיפה בחדר הנכון בהתאם לכיתוב. כך תחסכו לעצמכם את ה"מעבר דירה השני" – ההתעסקות בהעברת ארגזים מחדר לחדר אחרי שהמובילים הלכו.
בנוסף לסימון החדר, מומלץ לרשום על כל קרטון גם רשימה קצרה של תכולת הארגז או הפריטים העיקריים שבו. למשל: "בגדי חורף", "צעצועי ילדים", "כלי מטבח בסיסיים", "מצעים ומגבות", וכו'. רישום שכזה יסייע לכם לאחר המעבר לאתר במהירות את הארגזים החשובים לצרכים מיידיים – בגדים יומיומיים, כלי מטבח חיוניים, מוצרי טואלטיקה (כמו מברשות שיניים) וכן הלאה. אין צורך לכתוב קטלוג מפורט של כל פריט, אלא כותרת כללית שתתן כיוון. כשתגיעו לבית החדש, תדעו בדיוק באיזה ארגז להתחיל להשתמש קודם ובמה אפשר לטפל מאוחר יותר.
לסיכום: חמישה דגשים לאריזת קרטונים למעבר דירה בחיפה
-
העריכו מראש כמה קרטונים אתם צריכים – השתמשו בכלל האצבע (10–20 קרטונים לכל חדר ולאדם) והתאימו למציאות הבית שלכם.
-
החליטו על שילוב בין קרטונים חדשים למשומשים והשיגו/רכשו אותם – חשבו מה מתאים לכם בהתאם לתקציב ולנוחות. (ניתן לרכוש קרטונים חדשים בקלות אונליין דרך אביה Packing).
-
שימו לב למידות ולחוזק הקרטונים – התאימו כל קרטון למשקל ולשבירות של התכולה שלו (ארגזים קטנים לדברים כבדים, ארגזים דו-גליים לדברים עדינים וכו').
-
סמנו על גבי כל ארגז לאיזה חדר הוא מיועד – רצוי לסמן בכל צד של הקרטון, ובצבע שונה לכל חדר, כדי להקל על המובילים (ועליכם) בעת הפריקה.
-
רשמו בבירור מה מכיל כל קרטון – ציינו בקצרה על הארגז את סוג התכולה (בגדים, ספרים, כלי מטבח וכו') כדי שתוכלו לזהות במהירות את הארגזים החשובים לאחר המעבר.
אנחנו באביה Packing מאחלים לכם מעבר דירה קל, נעים ונוח! נשמח לסייע לכם ולספק את כל הקרטונים וחומרי האריזה למעבר הדירה בחיפה, כדי להפוך את חוויית המעבר לפשוטה אפילו יותר. בהצלחה במעונכם החדש!