משלוח מהיום למחר
משלוח מהיום למחר במרכז

איך לארוז כלי מטבח למעבר דירה?

Group 2870

המטבח הוא אחד החדרים המאתגרים ביותר לאריזה בעת מעבר דירה. הוא מלא בפריטים שבירים ועדינים כמו כלי זכוכית וחרסינה, לצד כלים חדים ומכשירי חשמל יקרים, וכל אלה דורשים תשומת לב ואריזה נכונה. אריזה לא נכונה של כלי המטבח עלולה לגרום לנזק לציוד היקר או אפילו לסיכון בטיחותי בהובלה. כדי להימנע מהפתעות לא נעימות, חשוב להיערך מראש עם תכנון יסודי וציוד אריזה מתאים. חשוב להבין שההכנה הנכונה מתחילה בשימוש בקרטונים וחומרי אריזה איכותיים שישמרו על כלי המטבח והפריטים השבירים מוגנים ושלמים. במדריך מעמיק זה נסביר שלב אחר שלב איך לארוז כלי מטבח בצורה מקצועית, בטוחה ויעילה, תוך שילוב טיפים מנוסים ודגש על שימוש בקרטונים חזקים וציוד אריזה מתאים (נייר עטיפה, ניילון בועות, סרט הדבקה חזק וכו').

תכנון מוקדם ומיון תכולת המטבח

עוד לפני שלוקחים ליד את קרטון האריזה הראשון, יש לבצע הכנות מוקדמות. מומלץ להתחיל בניקיון ומיון יסודי של תכולת המטבח. זה הזמן למיין ולהיפטר ממוצרי מזון שפג תוקפם, מכלים שבורים או פגומים וממכשירים שאינם בשימוש. מיון וסינון הם שלב קריטי: הפרידו בין הפריטים שברצונכם לקחת לבית החדש לבין אלו שכבר אינם נחוצים לכם. פריטים מיותרים אפשר למכור, לתרום או למסור לחברים ומשפחה, וכך לצמצם את נפח האריזה. באמצעות מיון מוקדם תחסכו לעצמכם זמן באריזה ופריקה של ציוד שאינכם באמת צריכים, במיוחד אם במטבח החדש יש פחות מקום אחסון. לאחר השלמת המיון, הכינו רשימה או תוכנית אריזה מסודרת. מומלץ להעריך אילו פריטים ילכו לכל קרטון וכמה קרטונים וחומרי אריזה תצטרכו למעבר. תכנון זה יאפשר לכם להצטייד מבעוד מועד בקרטונים בכמות ובגודל מתאימים, בניירות עטיפה, בניילון פצפצים ובשאר הציוד הדרוש.

בהקשר ללוח הזמנים של האריזה, התחילו לארוז תחילה את הכלים והציוד שהשימוש בהם נדיר או שאינו חיוני ביומיום – למשל כלי הגשה לאירוח או מכשירים שאינם בשימוש תכוף – ורק בשלבים האחרונים לפני המעבר ארזו את הכלים שנמצאים בשימוש יומיומי. באופן זה, תוכלו להמשיך להשתמש במטבח כמעט עד יום המעבר עצמו, בלי להישאר ללא ציוד נחוץ. כדאי גם להכין מראש "ערכת מטבח לימים הראשונים" שתכלול את הפריטים הבסיסיים ביותר שתצטרכו מיד עם ההגעה (כמה כלי אוכל חיוניים, קומקום, מחבת וכדומה), כך שלא תצטרכו לחפש ולפתוח מיד את כל הארגזים כשאתם נכנסים לבית החדש. בנוסף, רצוי להתחיל להתארגן מספיק זמן מראש אך לא מוקדם מדי: לדוגמה, אל תארזו מוקדם מדי תבלינים או מצרכי מזון שתזדקקו להם עד המעבר. תכננו את האריזה כך שכל פריט יארז בעיתוי הנכון. טיפ מועיל בהקשר זה הוא להימנע מקניות גדולות של מוצרי מזון בסמוך למעבר, ואף לנסות לנצל מצרכים פתוחים (אורז, פסטה, תבלינים וכו') בשבועות שלפני המעבר. בדרך זו תפחיתו את כמות מוצרי המזון שתצטרכו לארוז ולסחוב, ותגיעו למעבר עם מטבח "קל" יותר.

ציוד וקרטונים איכותיים לאריזת המטבח

לפני שמתחילים בפועל לארוז, ודאו שיש ברשותכם את כל חומרי האריזה הדרושים. ציוד האריזה למטבח צריך לכלול מספר פריטים חיוניים:

  • קרטונים חדשים וחזקים: שימוש בארגזי קרטון איכותיים, במגוון גדלים, הוא מפתח לאריזה בטוחה. מומלץ לבחור קרטונים עבים ועמידים, ועדיף קרטונים דו-גליים (דופן כפולה) עבור חפצים שבירים או כבדים. אין להסתמך על ארגזים ישנים אקראיים שעלולים להיות חלשים או בלויים. באתר אביה ניתן לרכוש קרטונים למעבר דירה בכל הגדלים, ואף ערכות קרטונים מוכנות המכילות שילוב גדלים למטבח שלם, מה שמבטיח שיהיו לכם ארגזים מתאימים לכל סוג פריט.
  • נייר עטיפה וחומרי ריפוד: הכינו כמות גדולה של ניירות אריזה (נייר עטיפה לבן ונקי) או עיתונים ישנים לעיטוף הכלים השבירים. נייר מאפשר לעטוף ולרפד כל פריט בנפרד. בנוסף, אפשר להשתמש במגבות מטבח, סדינים ישנים או פיסות קרטון לריפוד תחתית וצידי הקרטון למניעת חבטות.
  • ניילון בועות (פצפצים): חומר חיוני להגנה על פריטים עדינים. גליל ניילון פצפצים מאפשר לעטוף כוסות, צלחות, כלי הגשה ומכשירים רגישים בשכבת הגנה מרככת. רצוי להצטייד בכמות נדיבה מהניילון הזה, כי תמיד צריך יותר ממה שנדמה.
  • סרט הדבקה רחב וחזק: סרט דבק (מסקנטייפ) איכותי ברוחב 5 ס"מ לפחות, לאיטום הארגזים. הקפידו על סרט הדבקה חזק במיוחד ולא סרט צר או חלש שעלול להיקרע. מומלץ לחזק את תחתית כל ארגז במספר שכבות של סרט, במיוחד בארגזים כבדים, כדי למנוע קריעה.
  • טוש סימון ומדבקות: טוש שחור עבה עמיד, לרישום תכולת הארגז ולסימון כיוון ("למעלה") ואזהרת "שביר" במידת הצורך. ניתן גם להצטייד במדבקות "שביר" בולטות להדבקה על ארגזים עם תכולה עדינה, או במדבקות צבע לזיהוי ארגזים לפי חדרים.
  • שקיות ניילון אטומות: שקיות חזקות בגדלים שונים, עבור אריזת מוצרים נוזליים או פתוחים (בקבוקי תבלינים, שמן, רטבים) כדי למנוע דליפה על שאר הציוד. גם שקיות "זיפלוק" וסגירות קליפס יועילו לקבץ פריטים ולשמור על חלקים קטנים שלא יתפזרו.
  • ציוד עזר נוסף: מספריים או סכין יפנית לחיתוך נייר ודבק, כפפות עבודה דקות להגנה על הידיים בזמן האריזה, וסמנים צבעוניים לזיהוי מהיר של ארגזים לפי חדר (למשל, סימון כל ארגזי המטבח בצבע מסוים).

השקעה בחומרי אריזה איכותיים מראש תמנע נזקים ותקל עליכם באריזה ובהובלה. עדיף להצטייד ביותר חומרים מכפי שנדמה לכם שתצטרכו – מאשר להיתקע באמצע האריזה בלי מספיק קרטונים, נייר או סרט דבק.

אריזת כלי זכוכית וחרסינה שבירים

אריזת הכלים השבירים היא אולי המשימה הרגישה ביותר במטבח. חשוב לעבוד לאט ובסבלנות כדי להבטיח שכל כוס, צלחת וקערה יגיעו שלמים. תחילה, הכינו את הקרטון המתאים: בחרו ארגז בינוני או קטן (רצוי קרטון דו-גלי לחוזק נוסף) וחזקו את תחתיתו היטב עם סרט הדבקה. רפדו את תחתית הקרטון בשכבה נדיבה של נייר מקומט, קרטון גלי או מגבת ישנה, לבלימת זעזועים. כעת, התחילו לארוז פריט אחר פריט, תוך שמירה על סדר וארגון:

  • צלחות וקערות: עטפו כל צלחת וכל קערה בנייר אריזה או בניילון פצפצים בנפרד. מומלץ להניח צלחת אחת במרכז גיליון נייר, לקפל את הנייר על כל חלקי הצלחת, ואז לעטוף אותה היטב. כך לעבור לצלחת הבאה וכן הלאה. לאחר שכל הצלחות עטופות, הניחו אותן בארגז זו על גבי זו בערימה מסודרת. בצורה זו הצלחות יציבות ומוגנות, וסכנת התנגשות ביניהן פוחתת. רצוי לשים שכבת ריפוד (נייר או בד) בין כל כמה צלחות וגם בחלק העליון של הערימה לפני סגירת הארגז, לריכוך ומילוי החלל.
  • כוסות, ספלים וכלי זכוכית קטנים: מומלץ למיין כוסות וספלים לפי גודל או סוג. עטפו כל כוס וספל בנייר באופן מלא, והכניסו נייר מקומט גם בתוך החלל הפנימי של כל כוס כדי לחזק אותה מבפנים ולהפחית סיכוי לשבירה. סדרו את הכוסות בתוך הארגז בעמידה (אם אפשר) ובצמידות, כך שלא יישארו חללים גדולים ביניהן. הקפידו לרפד את הקרטון היטב גם סביב הכוסות ומעליהן כדי למנוע טלטולים. אם יש ברשותכם חוצצים מקרטון המיועדים לכוסות או לבקבוקים – השתמשו בהם בתוך הארגז. לאחר מילוי הארגז, מלאו כל רווח שנותר בין הפריטים בנייר מקומט או בפצפצים, עד שהארגז מלא וצפוף כדי למנוע מעיכה של הקרטון.
  • פריטים שבירים בעלי צורה לא רגילה: לכלים כמו בקבוקי יין, אגרטלים, כלי זכוכית עם ידיות (כמו קומקום זכוכית) או תבניות פיירקס – יש לתת תשומת לב מיוחדת. עטפו כל חלק בולט או עדין בנפרד (למשל כל ידית או מכסה) בנייר אריזה או בניילון פצפצים, ורק אז עטפו את הפריט השביר בשלמותו בנייר או בניילון. כך מתקבלת הגנה כפולה על האזורים הרגישים. לאחר מכן הניחו את החפץ העטוף בארגז המוכן, ודאגו למלא סביבו בנייר מקומט או בבועות כך שהוא מקובע היטב ולא יכול לזוז בתוך הארגז.
  • סגירת הארגז השביר: לאחר שהארגז מלא עד למעלה (ללא "חללי אוויר" ריקים) ומרופד מכל צדדיו, הניחו שכבת ריפוד נוספת עליונה (למשל, מגבת או ניילון פצפצים) וסגרו את הארגז. טלטלו אותו בעדינות כדי לוודא שאין תזוזה של התוכן בפנים. לבסוף, אטמו היטב את המכסה בסרט דביק. הקפידו לסמן בבירור את הארגז כ"שביר" מכל צדדיו (עוד על סימון ארגזים – בחלק נפרד בהמשך). רצוי גם לסמן עליו באופן ברור איזה צד למעלה, כדי שהמובילים ידעו כיצד למקם אותו בהובלה.

זכרו: עדיף לפצל כלים שבירים למספר ארגזים קטנים מאשר להעמיס את כולם בארגז ענק וכבד אחד. ארגז כבד מדי לא רק שקשה יותר לשאת אותו, אלא שהוא גם עלול להישמט או להיקרע תחת המשקל. חלקו את המשקל בין מספר ארגזים, ורפדו היטב כל ארגז – כך תפחת הסכנה לשברים ונזקים.

אריזת סירים ומחבתות

פריטי המטבח הכבדים יותר – כגון סירים, מחבתות ותבניות – אינם שבירים מאוד, אך עדיין מצריכים אריזה מוקפדת בגלל משקלם ונפחם. רצוי לנצל את החלל בצורה חכמה: ניתן לערום סירים זה בתוך זה (הגדול בתחתית ובתוכו הקטן יותר וכן הלאה), תוך הנחת נייר עטיפה או מגבת דקה בין סיר לסיר כדי למנוע שריטות. את המכסים (במיוחד אם הם מזכוכית) יש לעטוף בנפרד בנייר או בפצפצים, ולארוז בקרבת הסירים בתוך הארגז – למשל, בצדדי הארגז או למעלה, תוך ריפוד סביבם. במקרה של מחבתות, אפשר להניח כמה מחבתות זו על גבי זו, ולהפריד ביניהן בנייר או במגבת כדי שלא יתחככו זו בזו.

בעת סידור הסירים בארגז, הניחו את הכבדים והגדולים בתחתית, ואת הקלים או הקטנים יותר מעליהם. נצלו חללים ריקים: ניתן למלא סיר גדול בפריטים קלים (למשל כלי פלסטיק או מצרכי מזווה ארוזים) כדי לחסוך מקום, אך אין להכניס לתוך סיר כבד פריטים שבירים מחשש שימעכו. רפדו את הדפנות והמרווחים סביב הסירים בתוך הקרטון – השתמשו במגבות מטבח, בבדים או בנייר מקומט בין דפנות הארגז לסירים, כך שהכל יהיה מהודק ולא יתנדנד. הקפידו לא להשתמש בארגז גדול מדי לסירים, כדי שהמשקל הכולל לא יהיה כבד מדי. במידת הצורך, חלקו את סט הסירים שלכם בין שני ארגזים בינוניים במקום ארגז אחד גדול ועמוס מאוד.

אריזת סכינים וכלים חדים

סכינים, מספריים, פומפיות ושאר כלי מטבח חדים דורשים תשומת לב מיוחדת באריזה: ללא טיפול נכון, הם עלולים לקרוע את הקרטון או לפצוע את מי שיפרוק את הארגז. כדי למנוע זאת, עטפו כל סכין היטב – ראשית את הלהב יש לעטוף בכמה שכבות נייר עבה (אפשר גם להשתמש בקרטון גזור בתור נדן ללהב, ולחזק אותו עם סרט דביק), ולאחר מכן לעטוף שוב בנייר נוסף או בבד. לחלופין, ניתן לנצל מגני-להב ייעודיים אם יש, או אפילו לנעוץ את הסכינים בתוך בלוק הסכינים (אם קיים) ולעטוף את הבלוק כולו בניילון נצמד ובניילון בועות. מומלץ לרכז את כל הכלים החדים (סכינים, מספריים, וכדומה) בחבילה או בקופסה קטנה נפרדת משלהם, כדי שתוכלו לסמן עליה בבירור אזהרה. סמנו על החבילה או הארגז בבירור "סכינים – חד" בטוש אדום או מדבקה, כדי להתריע שמדובר בפריטים חדים ולמנוע פציעות בעת הפריקה.

טיפ נוסף: את כלי המטבח הקטנים האחרים (כמו פותחנים, קולפנים, מטרפות וכדומה) כדאי לשים בקופסאות פלסטיק סגורות או בשקיות ולסגור היטב, כדי שלא יתפזרו בארגז ויהיה קל לאתר אותם בפריקה.

אריזת מכשירי חשמל קטנים

אריזת מכשירי החשמל הקטנים (כמו מיקרוגל, טוסטר, קומקום, בלנדר, מעבד מזון, מיקסר וכדומה) מצריכה גישה שונה, שכן מדובר בפריטים בעלי חלקים מכניים וחשמליים שחשוב להגן עליהם. ראשית, נתקו את המכשירים מהשקע ונקו אותם היטב לפני האריזה. מומלץ לנקות שאריות מזון, לרוקן נוזלים (למשל מקומקום או מכונת קפה) ולייבש את המכשיר, כדי למנוע לכלוך או עובש במהלך ההובלה. פרקו חלקים נשלפים: הוציאו ממכשירי המטבח כל רכיב שניתן לפרק – כגון מגשים, להבים, קערות, מכסים, פילטרים וכדומה – וארזו כל חלק בנפרד (רצוי באותו הארגז עם המכשיר שאליו הוא שייך, אך בעטיפה נפרדת בתוכו). למשל, במיקרוגל – הוציאו את הצלחת הזכוכית העגולה ועיטפו אותה כמו צלחת שבירה יחד עם שאר הכלים; במיקסר – ארזו לחוד את קערת המיקסר ואת אביזרי הערבול (מקצפים, להבי לישה), עטופים היטב בנייר או בניילון בועות.

עבור כל מכשיר, בחרו קרטון בגודל מתאים: רצוי קרטון קטן שקרוב למידות המכשיר ולא גדול מדי. אם שמרתם את הקופסה המקורית של המכשיר – זו האריזה הטובה ביותר. אם לא, השתמשו בארגז יציב ותקין. רפדו את תחתית הארגז בנייר או בפצפצים, קפלו וכרכו את כבל החשמל של המכשיר והדביקו אותו לצד המכשיר עם סרט דבק או אזיקון, כדי שהכבל לא יתנופף ולא ישרוט דבר. אם למכשיר יש דלת או מכסה שעלול להיפתח (כמו טוסטר אובן או מיקרוגל), אבטחו אותם סגורים עם סרט דבק כדי שלא ייפתחו במהלך התנועה.

כעת, עטפו את גוף המכשיר עצמו בשכבת ניילון בועות או בנייר עבה מכל צדדיו (לפחות שתי שכבות אם המכשיר עדין או בעל חלקי זכוכית). מומלץ לעטוף גם את החלקים שהפרדתם באותו אופן. הניחו את המכשיר העטוף בתוך הארגז המיועד. אם נותר מקום בארגז, אפשר למלא אותו בפריטים קלים נוספים (למשל כמה אביזרי מטבח פלסטיים) ובלבד שהם ארוזים היטב ואין חשש שיינזקו יחד. בכל מקרה, אין להעמיס בארגז אחד מספר מכשירים כבדים – עדיף לפצל מכשירי מטבח בין מספר קרטונים, מאשר לשים כמה מכשירי מתכת כבדים יחד וליצור קופסה שקשה להרמה ונוטה לקרוס. מלאו את הרווחים בארגז במגבות, בבדים או בנייר מקומט, כך שהמכשירים יקובעו היטב מכל הצדדים ולא ינועו. לבסוף, סגרו את הקרטון והדביקו אותו היטב. סמנו על הארגז את תכולתו ("מכשירי מטבח") ואם יש בו חלקים עדינים (למשל זכוכית או קרמיקה), סמנו גם "שביר" לעיני המובילים.

הערת בטיחות לגבי מקרר: את המקרר ומקפיא (שאינם "קטנים" כמובן) בדרך כלל מובילים מטפלים בנפרד, אך יש להיערך גם לכך. רוקנו את המקרר ונתקו אותו מהחשמל לפחות 24 שעות לפני יום המעבר כדי לאפשר הפשרה מלאה של המקפיא. נצלו זמן זה גם לניקוי יסודי של המקרר וייבושו. הוציאו מדפים ומגירות נשלפים וארזו אותם בנפרד (עטופים בניילון בועות להגנה). את דלתות המקרר אבטחו סגורות עם סרט דביק רחב או עם חבל, כדי שלא ייפתחו במהלך ההובלה. רצוי לעטוף את גוף המקרר בשמיכה או בקרטון גדול כדי למנוע שריטות וחבטות. זכרו שלאחר ההובלה יש להמתין כמה שעות לפני חיבור המקרר לחשמל (תנו למדחס להתייצב לאחר התנודה).

אריזת מוצרי מזווה ותבלינים

גם את תכולת המזווה (מוצרי מזון יבשים, תבלינים, שימורים וכו') יש לארוז בצורה נבונה כדי למנוע שפיכה, נזילות או קלקול. תבלינים לרוב מגיעים בצנצנות או שקיקים קטנים: ודאו שכל המכסים סגורים כמו שצריך וללא נזילות. מומלץ לרכז את כל צנצנות התבלינים בקופסה קטנה, ולאבטח אותן בצפיפות – אפשר לעטוף כל צנצנת בניילון נצמד או להכניס כל אחת לשקית נפרדת ולסגור היטב, ואז לסדר את כולן צמודות זו לזו בתוך ארגז קטן. כך הן "תומכות" זו בזו ולא זזות. מלאו את החללים הריקים בין הצנצנות בנייר מקומט כדי למנוע תנועתיות. חשוב לסמן על הארגז מבחוץ שמדובר בתבלינים או מוצרי מזווה שעלולים להישפך, ולציין כיוון הנחה נכון (למשל חץ ל"הצד העליון") – זאת כדי שהמובילים ידעו להימנע מהפיכת הארגז או הטייתו באופן שעלול לגרום לשפיכה ובזבוז תוכן.

מוצרי מזווה יבשים אחרים, כגון שקיות פתוחות של אורז, פסטה, קטניות, קמח וסוכר: ודאו שהן סגורות היטב בעזרת קליפס, גומייה או סרט הדבקה. ליתר ביטחון, כדאי לארוז שקיות פתוחות כאלו בתוך שקית ניילון אטומה נוספת, למקרה שייפתחו. פריטים כבדים כמו שימורים או בקבוקי זכוכית (שמן, רוטב וכדומה) רצוי לארוז בנפרד בארגז קטן, עם ריפוד בין הבקבוקים. הניחו אותם עומדים בתוך הארגז ועטפו כל בקבוק או צנצנת זכוכית בנייר כדי שלא יכו זה בזה. ארגזי המזווה עדיף למלא עד הסוף בפריטים, כך שלא יישארו חללים ריקים שיגרמו לתזוזה או לקריסה של הקרטון. אם הארגז מלא רק באופן חלקי (לדוגמה, צנצנות תבלינים שתופסות חצי מגובה הארגז), אפשר להניח קרטון שטוח או חתיכת קרטון מעל השכבה הראשונה ולארוז מעליה שכבה נוספת של פריטים קלים. בצורה כזו נוצרת "קומה" שנייה והארגז מנוצל ומחוזק יותר. לסיום, אטמו היטב את ארגזי המזון בסרט דביק, וסמנו עליהם "מזווה/מטבח" וכן חיצים לכיוון אם יש צורך (כגון חץ המורה מהו הצד העליון אם יש נוזלים).

סימון הקרטונים וארגון ההובלה

לאחר שכל התכולה ארוזה היטב בארגזים, ישנה חשיבות רבה לאופן סימון הארגזים ולסידורם בהעמסה למשאית. סימון נכון חוסך בלגן ובלבול בעת הפריקה, ומבטיח שגם פריטים שבירים יקבלו טיפול עדין.

ראשית, סמנו כל קרטון בבירור מכל צדדיו: כתבו בטוש עבה לאיזה חדר הוא שייך ("מטבח") ואף הוסיפו תיאור קצר של תכולתו (למשל: "צלחות וכוסות", "סירים ומחבתות", "מכשירי חשמל קטנים" וכו'). סימון זה יסייע לסבלים לדעת היכן למקם כל ארגז בבית החדש, ויקל עליכם בעת הפריקה לאתר במהירות את הפריטים הדרושים בכל חדר.

בנוסף, הבליטו סימון לארגזים שבירים: כתבו עליהם בבירור "שביר" באותיות גדולות (רצוי בטוש אדום), או הדביקו מדבקות "שביר" בולטות. כך המובילים יבינו שעליהם לטפל בארגז הזה בעדינות ולא להניח עליו חפצים כבדים. מומלץ גם לסמן על הארגז את הצד העליון שלו – ציירו חץ כלפי מעלה וכתבו "למעלה" – כדי לכוון את המובילים כיצד להעמיס אותו נכון. ניתן להשתמש גם בצבעים שונים או סימנים מיוחדים על גבי הארגזים כדי להדגיש ארגזים עדינים לעומת ארגזי ציוד עמיד.

מבחינת סידור הארגזים בהובלה, הקפידו להפריד ולהרחיק ארגזים שבירים מארגזים כבדים מאוד. אין לערום ארגז שביר בתחתית ערימה שעלולה למעוך אותו. בהעמסת המשאית, עדיף להניח ארגזים כבדים בתחתית וארגזים קלים ושבירים למעלה. בקשו מהמובילים שיקדישו תשומת לב מיוחדת לארגזים המסומנים כשבירים, ויוודאו שהם מקובעים היטב במשאית ולא יטולטלו. אם אתם מובילים בעצמכם, שימו את הארגזים השבירים אחרונים על המשאית – כך יהיו למעלה, ולא תניחו עליהם דבר. גם בפריקה, העדיפו לפרוק ארגזים שבירים בעצמכם או ליידע את הסבלים שאלו ארגזים עדינים.

טיפ נוסף: קבצו את הארגזים לפי חדרים גם בהעמסה וגם בפריקה. נסו להעמיס במשאית את כל ארגזי המטבח ביחד, את ארגזי חדר השינה ביחד, וכדומה. כך, כשתגיעו לבית החדש, אפשר יהיה לפרוק כל קבוצת ארגזים ישירות לחדר המתאים, במקום לפזר אותם ורק אחר כך למיין. שיטה זו תחסוך לכם סחיבות מיותרות בתוך הבית ותאפשר תחילת פריקה מסודרת בכל חדר.

ולבסוף, דאגו לזהות את הארגזים החשובים ביותר: למשל, את הארגז עם "ערכת המטבח הראשונה" שסיפרנו עליה, סמנו בצורה מיוחדת (למשל "לפתיחה ראשונה"). הניחו ארגז זה במקום נגיש בין יתר החפצים. כך, כאשר תגיעו לבית החדש, תוכלו מיד למצוא את הפריטים ההכרחיים להתחלה (כמו קומקום להכנת שתייה חמה, כמה כלים בסיסיים להכנת ארוחה קלה וכו') מבלי לפתוח את כל הארגזים ברגע הראשון.

שמירה על בטיחות במהלך ההובלה

שמירה על כללי בטיחות הן באריזה והן ביום ההובלה תבטיח שהמעבר יסתיים ללא נזקים לציוד וללא פגיעות לאנשים. להלן כמה דגשי בטיחות חשובים:

  • משקל הארזים: הקפידו שלא להעמיס כל ארגז למשקל מופרז. כלל אצבע הוא שמשקל ארגז ארוז לא יעלה על משקל שניתן להרמה נוחה על ידי אדם אחד (כ-20 ק"ג לערך). ארגז כבד מדי עלול להישמט מהידיים או להתפרק מלמטה. עדיף לחלק משקל בין שני ארגזים מאשר למלא ארגז אחד עד שיהיה כבד בצורה קיצונית.
  • חיזוק וסגירה נכונה: דאגו לסגור כל קרטון בצורה בטוחה. השתמשו בכמות נדיבה של סרט דבק איכותי בתחתית ובחלק העליון של הארגז, כדי שלא ייפתח באמצע ההרמה. אל תסתפקו בסרט צר או חלש – סרט חלש עלול להיקרע במהלך ההובלה ולגרום לתאונות, במהלכן ייפלו וישברו דווקא הפריטים היקרים לכם. ההמלצה היא להדביק כמה רצועות מקבילות של סרט דביק לרוחב ולרוחב בתחתית הארגז (וגם במכסה), במיוחד בארגזים כבדים.
  • טכניקת הרמה ונשיאה: בעת הרמת ארגזים, הקפידו לכופף את הברכיים (ולא את הגב) ולהרים באמצעות שרירי הרגליים. שמרו על גב ישר בזמן ההרמה. אם ארגז כבד או גדול מכדי לשאתו לבד, אל תנסו להרים אותו לבדכם – בקשו עזרה מאדם נוסף, או השתמשו בעגלת משא (דולי) לגלגול הארגז. עדיף לבצע שני סבבי הליכה עם שני ארגזים קלים מאשר אחד מסוכן וכבד מדי.
  • סביבת עבודה בטוחה: ביום המעבר, וודאו שהמסדרונות, המדרגות ופתח הבית פנויים ממכשולים. הרימו כבלים או חפצים קטנים מהרצפה שעלולים לגרום למעידה. אם יש ילדים או חיות מחמד בבית, נסו להרחיקם מאזור הסחיבה והמשאית בזמן הטעינה והפריקה. מומלץ לנעול נעלי עבודה סגורות ונוחות ביום ההובלה, ולהגן על הידיים בכפפות עבודה קלות אם מרימים פריטים עם קצוות חדים או קופסאות כבדות.
  • שינוע בטוח במשאית: בעת סידור התכולה בתוך משאית ההובלה, אבטחו חפצים גדולים וכבדים (רהיטים, מכשירי חשמל גדולים) באמצעות רצועות קשירה, כדי שלא יזוזו במהלך הנסיעה. ארגזים כבדים מניחים תחילה וצמוד לרצפת המשאית, ומעליהם וביניהם משבצים את הארגזים הקלים יותר. ארגזים שבירים מניחים למעלה ולא דוחסים אותם בין פריטים כבדים. כמו כן, אין למקם חפץ חד או כבד בצמידות לארגז שמסומן "שביר", אם קיים סיכון שיזוז ויפגע בו. עצרו לוודא שדלת המשאית סגורה היטב ושום דבר לא "מציץ" או עלול ליפול בנסיעה.
  • פריקה וסידור בבית החדש: בפריקה, הניחו כל ארגז ישר בחדר המתאים לפי הסימון. הימנעו מערימות גבוהות של ארגזים שעלולות להתמוטט. פתחו ארגזים בזהירות, במיוחד אם אתם משתמשים בסכין חיתוך – חתכו את הסרט בעדינות מבלי לשקוע עמוק מדי עם הלהב, כדי לא לפגוע בתכולה או בעצמכם. כאשר אתם פורקים פריטים חדים (סכינים, זכוכיות שבירות), הניחו אותם הצידה במקום בטוח ומוגן מיד לאחר הפריקה, על מנת שאיש לא ייפגע מהם בטעות במהלך סידור החפצים.

לסיכום

אריזת המטבח למעבר דירה היא משימה מורכבת, אך באמצעות תכנון נכון, שימוש בחומרי אריזה מתאימים ועבודה מסודרת – תוכלו לצלוח אותה בהצלחה ולהבטיח שכל כלי המטבח שלכם יגיעו בשלום לביתכם החדש. הקפידו על מיון וסינון התכולה, הצטיידו מראש בקרטונים חזקים ובשפע חומרי ריפוד והגנה, וארזו בקפידה תוך שמירה על כללי הבטיחות שפורטו. כך, תימנעו מהפתעות לא נעימות כשתפרקו את הארגזים, ותוכלו לחזור לשגרה במטבח החדש במהירות ובחיוך.

אביה Packing מתמחה באספקת קרטונים וציוד אריזה איכותי למעבר דירה, ותשמח לסייע לכם בכל שלב. בחנות האתר תוכלו למצוא את כל חומרי האריזה הדרושים למעבר – קרטונים איכותיים במגוון גדלים, ניירות עטיפה, ניילון פצפצים, סרטי הדבקה חזקים, טושים, מדבקות "שביר", ערכות מעבר דירה מוכנות ועוד. הכל זמין להזמנה מהירה אונליין, עם משלוח מהיר עד הבית. השקעה בקרטונים ובחומרי אריזה איכותיים, לצד ביצוע האריזה במקצועיות ובהקפדה על הפרטים הקטנים, תבטיח לכם מעבר דירה חלק ובטוח. מאחלים לכם מעבר דירה מוצלח, בטוח ויעיל – והרבה הנאה מהמטבח החדש!

שאלות ותשובות

מתי כדאי להתחיל לארוז את המטבח לפני מעבר דירה?

מומלץ להתחיל במיון וסידור התכולה כשבועיים לפני המעבר, לארוז תחילה את הכלים והמכשירים שאינם בשימוש יומיומי, ואת הכלים החיוניים להשאיר לשבוע האחרון. כך תוכלו להמשיך לבשל בנוחות עד סמוך למעבר.

איך לארוז צלחות וכוסות בצורה בטוחה?

יש לעטוף כל צלחת וכל כוס בנייר אריזה או בניילון בועות, להוסיף ריפוד בתחתית הקרטון ובין השכבות, ולסדר בארגזים קטנים או בינוניים כדי למנוע משקל עודף. חשוב למלא כל חלל ריק בנייר מקומט.

אילו קרטונים מומלץ להשתמש לאריזת המטבח?

עדיף להשתמש בקרטונים חדשים, חזקים ודו־גליים, במיוחד לארגון כלים שבירים או כבדים. קרטונים באיכות גבוהה שומרים על יציבות הארגז ומפחיתים סיכון לנזקים. באתר Aviastorage תוכל להזמין קרטונים במגוון גדלים המותאמים לכל סוג פריט.

איך לארוז סכינים וכלים חדים בבטחה?

עוטפים את הלהב בכמה שכבות נייר עבה או בקרטון, מקבעים עם סרט דביק, ומכניסים לקופסה או שקית ייעודית. חשוב לסמן על האריזה "סכינים – חד" כדי למנוע פציעות בעת הפריקה.

מה הדרך הנכונה לארוז מכשירי חשמל קטנים?

מפרקים חלקים נשלפים, עוטפים כל חלק בנפרד, עוטפים את גוף המכשיר בניילון בועות, וממקמים בארגז בגודל מתאים עם ריפוד סביב. אם שמרת את הקופסה המקורית – זו הבחירה הטובה ביותר.

איך למנוע נזילות מאריזת תבלינים ומוצרי מזווה?

יש לוודא שכל המכסים סגורים היטב, לעטוף צנצנות או שקיות בשקיות אטומות, ולמלא חללים ריקים בארגז כדי למנוע תזוזה. כדאי לסמן את הארגז ככזה שמכיל מוצרים שעלולים להישפך.

האם כדאי לסמן את הארגזים?

בהחלט. סימון ברור עם שם החדר ("מטבח"), תיאור התכולה, וחיצים לצד הנכון – מקל מאוד על המובילים ועל הפריקה. למדבקות "שביר" יש תפקיד חשוב במניעת נזקים.

מה חשוב לדעת על בטיחות ביום המעבר?

אין להעמיס קרטונים מעל 20 ק"ג, יש להקפיד על חיזוק תחתית הארגזים בסרט דבק איכותי, ולדאוג להרים תוך כיפוף הברכיים ושמירה על גב ישר. יש לשמור על שבילים פנויים למעבר חופשי.

הנחה ללקוחות אביה -
בקשו קוד קופון מיועץ האחסנה שלכם

אביה - קרטונים למעבר דירה

מאמרים נוספים שיעניינו אותך

Group 2573

מוצרים רלוונטיים

שעשויים לעניין אותך

ישובים זמינים למשלוח מהיר מהיום למחר

בימים א - ה להזמנות שהתקבלו עד 14:00 ביום הקודם

  • תל אביב – יפו
  • תלם
  • תקוע
  • ורד יריחו
  • יד השמונה
  • ידידה
  • טירת יהודה
  • יהוד-מונוסון
  • צופים
  • תירוש
  • ישעי
  • צפרירים
  • זנוח
  • זכריה
  • צלפון
  • צרעה
  • צובה
  • יד רמב"ם
  • יגל
  • ישרש
  • יציץ
  • צפריה
  • זיתן
  • תל מונד
  • תל יצחק
  • תנובות
  • טירה
  • אודים
  • יד חנה
  • ינוב
  • יקום
  • יעף
  • כפר ידידיה
  • זמר
  • צור משה
  • יד בנימין
  • יבנה
  • יסודות
  • צופיה
  • ירחיב
  • ירקונה
  • צופית
  • צור נתן
  • צור יצחק
  • תל אביב – יפו
  • רימונים
  • ראש צורים
  • רותם
  • שילה
  • שמעה
  • סוסיה
  • טלמון
  • רינתיה
  • סלעית
  • סביון
  • שדות מיכה
  • שואבה
  • שורש
  • תעוז
  • טל שחר
  • תרום
  • שעלבים
  • שילת
  • שוהם
  • סתריה
  • רשפון
  • שער אפרים
  • שבי שומרון
  • שפיים
  • שושנת העמקים
  • צוקי ים
  • טייבה
  • ראש העין
  • שער שומרון
  • רחובות
  • שדמה
  • שדי חמד
  • שדה ורבורג
  • ראשון לציון
  • נוקדים
  • עופרה
  • אורה
  • עתניאל
  • פני חבר
  • פסגות
  • קליה
  • קדר
  • רמת רחל
  • נופך
  • פתח תקווה
  • קרית ענבים
  • קרית יערים
  • קרית יערים(מוסד)
  • רמת רזיאל
  • ניר צבי
  • נוף איילון
  • פדיה
  • פתחיה
  • רמלה
  • רמות מאיר
  • ניצני עוז
  • נורדיה
  • עולש
  • אומץ
  • פרדסיה
  • פורת
  • קדימה-צורן
  • קלנסווה
  • קרית שלמה
  • נירית
  • אורנית
  • ניר גלים
  • פלמחים
  • קבוצת יבנה
  • קדרון
  • קרית עקרון
  • ניר אליהו
  • קדומים
  • רעננה
  • רמת הכובש
  • רמות השבים
  • רמת השרון
  • אור יהודה
  • קרית אונו
  • רמת גן
  • משכיות
  • מתתיהו
  • מבשרת ציון
  • מבואות יריחו
  • מצדות יהודה
  • מגדל עוז
  • מצפה שלם
  • מצפה יריחו
  • מודיעין עילית
  • מוצא עילית
  • נעלה
  • נעמ"ה
  • נחליאל
  • נגוהות
  • נוה צוף
  • נווה דניאל
  • מתן
  • מזור
  • נחשונים
  • נחלים
  • נווה ירק
  • מטע
  • מסילת ציון
  • נחם
  • נחשון
  • נטף
  • נחושה
  • נס הרים
  • נתיב הל"ה
  • נווה אילן
  • נווה מיכאל
  • נווה שלום
  • מצליח
  • מבוא חורון
  • מבוא מודיעים
  • משמר איילון
  • משמר דוד
  • משמר השבעה
  • מודיעין-מכבים-רעות
  • נען
  • נצר סרני
  • ניל"י
  • מבואות ים
  • מדרשת רופין
  • מכמורת
  • משמר השרון
  • משמרת
  • נעורים
  • נתניה
  • מזכרת בתיה
  • מישר
  • משגב דב
  • נס ציונה
  • נטעים
  • נצר חזני
  • מקווה ישראל
  • נווה ימין
  • ירושלים
  • כרמי צור
  • כרמל
  • כפר אדומים
  • כפר עציון
  • כפר האורנים
  • כוכב השחר
  • כוכב יעקב
  • מעלה אדומים
  • מעלה עמוס
  • מעלה מכמש
  • מעון
  • כפר ברא
  • כפר קאסם
  • כפר סירקין
  • מעש
  • מגשימים
  • כפר אוריה
  • כפר זוהרים
  • כסלון
  • שריגים (לי-און)
  • לוזית
  • מעלה החמישה
  • מחסיה
  • כרמי יוסף
  • כפר בן נון
  • כפר דניאל
  • כפר חב"ד
  • כפר רות
  • כפר שמואל
  • כפר טרומן
  • כרם בן שמן
  • לפיד
  • לוד
  • כפר עבודה
  • כפר חיים
  • כפר הס
  • כפר מונש
  • כפר נטר
  • כפר ויתקין
  • כפר יעבץ
  • כפר יונה
  • מעברות
  • אירוס
  • כפר אביב
  • כפר ביל"ו
  • כפר הנגיד
  • כפר מרדכי
  • כרם ביבנה (ישיבה)
  • מחנה תל נוף
  • ג'לג'וליה
  • כפר מל"ל
  • כפר סבא
  • כוכב יאיר
  • כפר שמריהו
  • מחנה הילה
  • עין כרם-בי"ס חקלאי
  • אשכולות
  • אבן ספיר
  • גני מודיעין
  • גבע בנימין
  • גבעת זאב
  • גבעון החדשה
  • חגי
  • הר אדר
  • הר גילה
  • חשמונאים
  • גני תקווה
  • גת רימון
  • גבעת כ"ח
  • גבעת שמואל
  • חגור
  • אשתאול
  • איתנים
  • גפן
  • גבעת שמש
  • גבעת יערים
  • גבעת ישעיהו
  • גבעות עדן
  • גיזו
  • הראל
  • גני הדר
  • גנות
  • גזר
  • גמזו
  • גינתון
  • חדיד
  • חמד
  • חולדה
  • עין החורש
  • עין שריד
  • עין ורד
  • ענב
  • אבן יהודה
  • געש
  • גן יאשיה
  • גנות הדר
  • גאולים
  • גבעת חיים (איחוד)
  • גבעת חיים (מאוחד)
  • גבעת שפירא
  • הדר עם
  • חניאל
  • העוגן
  • חרוצים
  • חבצלת השרון
  • חירות
  • חופית
  • אלקנה
  • עינת
  • גבעת השלושה
  • חורשים
  • גן הדרום
  • גן שלמה
  • גן שורק
  • גן יבנה
  • גני טל
  • גני יוחנן
  • גאליה
  • גדרה
  • גיבתון
  • גבעת ברנר
  • חפץ חיים
  • חולון
  • אייל
  • גן חיים
  • גני עם
  • גבעת ח"ן
  • הוד השרון
  • גליל ים
  • הרצליה
  • גבעתיים
  • עמיחי
  • עמינדב
  • אספר
  • עטרת
  • אבנת
  • בת עין
  • בית אל
  • בית הערבה
  • בית חורון
  • בית נקופה
  • בית זית
  • דולב
  • אפרת
  • עין נקובא
  • עין ראפה
  • אלעזר
  • ברקת
  • בארות יצחק
  • בני עטרות
  • אביעזר
  • בר גיורא
  • בקוע
  • בית מאיר
  • בית שמש
  • דייר ראפאת
  • עזריה
  • באר יעקב
  • בן שמן (מושב)
  • בן שמן (כפר נוער)
  • בית עריף
  • בית דגן
  • בית חשמונאי
  • בית נחמיה
  • בית עוזיאל
  • ארסוף
  • אביחיל
  • אבני חפץ
  • עזריאל
  • בחן
  • בת חפר
  • בת חן
  • בצרה
  • בארותיים
  • בני דרור
  • בני ציון
  • בית הלוי
  • בית חירות
  • בית ינאי
  • בית יהושע
  • בית יצחק-שער חפר
  • ביתן אהרן
  • בורגתה
  • בית אריה
  • אלעד
  • עשרת
  • עיינות
  • בן זכאי
  • בניה
  • בני עי"ש
  • בני דרום
  • בני ראם
  • בית אלעזרי
  • בית גמליאל
  • בית חנן
  • בית חלקיה
  • בית עובד
  • בית רבן
  • אזור
  • בת ים
  • בני ברק
  • בית ברל
  • אלישמע
  • חברון
  • אבו גוש
  • אלון שבות
  • אלמוג
  • עלמון
  • עדנים
  • אדרת
  • אדורה
  • עגור
  • אחיעזר
  • אחיסמך
  • אחיטוב
  • אלפי מנשה